Wat biedt OsteoVision

Onderzoek naar Osteoporose

OsteoVision doet professioneel preventief onderzoek naar osteoporose. De twee methoden die wij aanbieden zijn volkomen veilig en betrouwbaar. Wij komen bij (huis)artsen, specialisten, (fysio) therapeuten, chiropractoren maar ook bij apothekers, sportscholen of vitaminespeciaalzaken.

Een risicoanalyse op basis van de risico factoren maakt deel uit van het preventieve onderzoek. Wij bieden u twee mogelijkheden om uw klanten cq patiënten de service te verlenen om gebruik te maken van preventief onderzoek.

 1. Hielscan met de Pegasus
  Een ultrasoundhielmeting met de Pegasus scanner. Deze hoogwaardige ultrasone scanner van DMS is goedgekeurd door de WHO (World Health Organisation) en de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration). De precisie van het apparaat is opmerkelijk hoog. De scanner geeft een meer dan 95% zuivere indicatie over de status van de botstructuur van de belaste botdelen. Een meting in het hielbeen is vergelijkbaar met DEXA scans in het voorspellen van heupfracturen. Er wordt een zeer uitgebreid rapport afgedrukt met o.a. de gestandariseerde waarden volgens de gradaties van de World Health Organisation (WHO). Het is het enige apparaat dat automatisch het juiste ROI (Region of Interest) van de hiel opzoekt, waardoor men de beste mogelijkheid heeft om vervolgonderzoek te doen. Dit apparaat voldoet aan de allerhoogste eisen van een volwaardig osteoporose indicator.
 2. IGEA Phalangeal Bone Density scanner
  Het bot van een vingerkootje bestaat uit zowel trabeculair als corticaal bot. Wanneer er veranderingen optreden in het skelet door groei, menopauze, veroudering of door stofwisselingziekten, zoals hyperparathyroïdie (verhoogde werking van de bijschildklier) of iatrogenie (bijvoorbeeld door behandeling met prednison), zal dit het eerste zichtbaar worden in dit type bot. Deze meting op de vingerkootjes is een zeer geavanceerde methode ter preventie van osteoporose. De meting resultaten worden uitgedrukt in adSoS en UBPI. Het voordeel is dat de adviezen die hierbij gegeven kan worden veel gerichter zijn. De methode is volkomen veilig en goedgekeurd door de WHO en FDA.

Beide methoden hebben een goede correlatie in het voorspellen van fractuurrisico. De scan methoden geven een meer dan 95% zuivere indicatie over de status van de botten. Ultra sound is ongevaarlijk en geeft geen straling. Bovendien gelden ze als geaccepteerde indicatie voor een arts voor het verwijzen van een DEXA scan van de heup of eventueel voor het uitschrijven van een behandeling.

Waarom OsteoVision?

Om osteoporose te helpen voorkomen zal het duidelijk zijn dat het essentieel is om vroegtijdig inzicht te krijgen in de gesteldheid van de botten. Hierbij staat de veiligheid en de betrouwbaarheid van de testen voorop.

Wij werken met ultrasoon apparaten, die garant staan voor veiligheid. Er komt geen radioactieve straling aan te pas.Geluidsgolven zijn volkomen onschadelijk voor het lichaam. Als preventieve scan is de betrouwbaarheid enorm goed. De scanners geven een meer dan 90% zuivere indicatie over de status van de botten en de mogelijke kans op fracturen. Om dit mogelijk te maken bij een zo groot mogelijk publiek, komt OsteoVision bij u in de praktijk of zaak.

Hierdoor wordt de mogelijkheid voor het laten doen van een botmeting bij uw patiënten c.q. cliënten een stuk makkelijker, voordeliger en bovendien veiliger. Wanneer ook u een botmeetdag wilt organiseren in uw praktijk of zaak, aarzel niet en bel gerust vrijblijvend voor meer informatie naar 0252 534 797.

Nader te bespreken mogelijkheden

 • Wij zullen u ruim van te voren voorzien van foldermateriaal, flyers en promotieposters
 • Wij sturen u een digitaal persbericht die u naar de lokale media kunt doorsturen
 • Wij geven uitleg over de scanmethode en het rapport aan u en uw personeel
 • Wij kunnen een lezing verzorgen over osteoporose en artrose en het belang van een vroegtijdige diagnose (alleen bij voldoende deelname, minimaal 25 personen)
 • Wij sturen de intekenlijst(en)